МЕЂУ ИЗМЕЂУ

МОБИЛНИ СА ТРИ ЕКРАНА

Илустрација (Inverse)

Кинеска компанија ТЦЛ представила је прототип преклопивог телефона који се троструко преклапа и има екран од 25,4 сантиметара.

 Произвођач телефона којима припадају брендови попут „Палма”, „Блекберија” и „Алкатела”, развио је сопствене моделе склопивих телефона. Нови модел има две опруге које се могу савијати у различитим правцима. Када се уређај потпуно отвори, има екран од 25,4 сантиметра. Могу се користити један, два или три дела екрана. На задњем панелу је камера, а поседује и предњу камеру.

Уређај тренутно нема ни име ни цену, али његов произвођач, познат по производњи јефтиних телевизора, планира да уђе на тржиште телефона са моделом флексибилног дизајна. Из компаније су саопштили да очекују пласирање уређаја на тржишту до 2020. године. Данас је тржиште паметних телефона преплављено моделима одличних функција. Произвођачи су се суочили с проблемом да побољшања хардвера и софтвера нису довољна да корисник из године у годину потроши више од 1.000 долара за нови уређај.

Склопиви телефон је нови тренд на тржишту телефона. Први који је лансирао овакав модел, био је „Самсунг” са „Галакси фолдом”. Тренутно је једини склопиви уређај доступан потрошачима по цени нешто мањој од 2.000 долара. Очекује се да ће „Хуавеј мејт икс” бити у продаји половином новембра, по још већој цени. „Хуавеј” је најавио да ће цена износити око 2.400 долара.

(Извор Спутњик)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар