MEĐU IZMEĐU

NAJČISTIJE NAŠE JEZERO

349 pregleda

Već četrdesetak godina turisti koji ovuda dolaze ali i lokalno stanovništvo, uživaju u čarima ovog jezera, jednog od najkvalitetnijih u Evropi.Ovog leta na Rgotskom jezeru naša repoterka zatekla je i biologa koji može to da potvrdi.To dokazuje ova biljka, koja se zove hara. Ona je dokaz da je ova voda najčistija, jer raste jedino u vodama koje su kristalno čiste”, objasnio je biolog.

Hara na grčkom znači radost. Za Rgotsko jezero čuli su i ronioci Srpske žandarmerije i poželeli da vide ono što obični plivači ne mogu, a to je njegov podvodni svet.Uživanje im je bilo veće, jer se ovo jezero razlikuje od drugih po vidljivosti u većim dubinama. I pored odela i temperature na površini između 25 i 27 stepeni nakon desetak metara temperatura drastično opada.

„Voda je predivna i vidljivost je odlična. Trava na dnu je toliko zelena i meka kao tepih, jako interesantna”, komentarišu ronioci iz kluba.Jezero je prelepo i bistro, dosta toga može da se vidi”. Osim podvodnog sveta, ronioci su nam potvrdili da se na dnu ipak mogu naći plastične flaše i drugo đubre, tako da su apelovali na meštane da ne bacaju otpad u jezero kako bi očuvali ovaj biser prirode.

(Izvor B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar