ТАКНУТО ЋАКНУТО

РАГБИ ГЛАВА У ЛОХ НЕСУ

Налик птици (Northpix)

„Ово што сам видео није налик ни једној познатој врсти”, категоричан је туристички водич Рики Д. Филипс.

Деценијама траје дебата да ли чувено чудовиште из Лох Неса заиста постоји, а најновије откриће коначно би могло да стави тачку на ту расправу. Наиме, туристички водич Рики Д. Филипс, који је једног поподнева одмарао уз обалу овог језера чуо је неки чудан звук, а када је сиво биће промолило главу, извадио је свој мобилни телефон и усликао чувено чудовиште.

У трену је само видео како је неко створење промолило главу из воде. Имало је, како је објаснио за лист „Сан”, главу „величине рагби лопте”. Филипс (39), који је написао књиге о рату попут „Прве жртве”, рекао је да његова фотографија ставља тачку  на дугогодишњу дебату о томе да ли постоји чудовиште из Лох Неса.


Лажни снимак из 1934. (Гети)

„Његов врат био је дугачак три до четири метра и имао је главу величину рагби лопте и гребен преко очију. Био сам збуњен”, рекао је Филипс. „Звук је био чудан, као кад неко издувава ваздух кроз маску, попут Дарт Вејдера (лик из филма ,Ратови звезда᾽). Једрио сам доста и знам да препознам да ли у води плива, делфи, фока или нешто друго. Ово што сам видео није налик ни једној познатој врсти”, категоричан је Филипс.

То што је видео, како је описао, било је дугачко, личило на птицу. „Да сам хтео да лажирам фотку сигурно бих је направио да личи на нешто друго, а не на птицу”, додао је. Слика је пре два дана прихватио Регистар чувара Monster Official Loh Nes. Претходни пут, ово чудовиште забележио је један амерички турист који је 22. новембра видео тамнозелено биће, дужине око 4,5 метара.

(Извор Б92) 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар