МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ВАНЗЕМАЉЦИ СУ НЕВИДЉИВИ

Сувише далеко (Википедија)

Сувише далеко (Википедија)

Вођа студије Kлаудио Грималди из Швајцарске потврђује да у тренутку када бисмо примили сигнал друге цивилизације, она више не би постојала.

Зашто никада нећемо видети ванземаљце?

На питање да ли смо сами у универзуму научници већ деценијама покушавају да одговоре. Нова студија, међутим, уништила је наду свих оних који су веровали да ће својим очима видети ванземаљце.

Научници тврде да све и да нам ванземаљци, уколико постоје, пошаљу сигнал, док он стигне до нас, више не би постојали. Студија којом се дошло до оваквог закључка испитивала је колико дуго би друге цивилизације могле да живе и колико далеко од Земље би могле да се налазе. Оно што представља потешкоћу у њиховом откривању јесте њихов кратак животни век.

Астроном Френк Дрејк проценио је 1961. године да би животни век цивилизација попут наше могао да буде између 106 и 12.100 година и више. Самим тим, мало је вероватно да ће цивилизација која постоји мање од 100.000 година и даље постојати у случају да примимо њихов сигнал.

Вођа студије Kлаудио Грималди из Швајцарске потврђује да у тренутку када бисмо примили сигнал друге цивилизације, она више не би постојала. „Сигнали који стижу на Земљу упутиле су цивилизације које су изумрле, док сигнали оних цивилизација које још постоје путују”.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар