МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ИНДУСТРИЈА 4.0 У СРБИЈИ

Скуп на Машинском факултету

Скуп на Машинском факултету

На скупу, који су организовали Машински факулет и Привредна комора Београда, уз подршку ресорних министарстава за науку, привреду и одбрану, учествoвало је више од 200 домаћих и страних експерата.

Србија свој будући развој мора да заснива на новим производним технологијама, чији потенцијал треба искористити за бржи економски и привредни развој земље и њено боље позиционирање на светском тржишту, оцењено је првог дана тродневне kонференције „САД – ЕУ – Јапан – Србија/технолошки самит 2017”, која се одржана на Машинском факултету у Београду.

На скупу, који су организовали Машински факулет и Привредна комора Београда, уз подршку ресорних министарстава за науку, привреду и одбрану, учествoвало је више од 200 домаћих и страних експерата. Они ће кроз позитивна искуства водећих земаља сагледати све изазове и нове могућности које пружа програм индустрија 4.0 и понудити најбољи модел за развој нових производних индустрија у Србији.

Поздрављајући учеснике конференције, декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић, рекао је да је скуп посвећен најновијим технолошким изазовима, које највећи број земаља артикулише под називом индустрија 4.0. То је прилика да се дефинише простор за технолошки развој Србије на моделу индустрија 4.0 али и њено позиционирање у новој међународној подели рада.

У раду поменуте конференције по позиву је учествовало 45 водећих експерата за нове производне технологије и иновативне индустријске политике из земље и света.

(Извор Машински факултет)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар