ТАКНУТО ЋАКНУТО

У СРБИЈИ ВОДА ТЕЧЕ УЗБРДО

Село Ивање (Википедија)

Село Ивање (Википедија)

На овим местима вода иде према горе, а не према доле, људи ходају искошени… Према универзалном закону гравитације, свака два тела се привлаче узајамно силом, а то је оно што нас чини „причвршћене за земљу”. Упркос томе што би та правила требало да буду општа, чини се да постоје места која су отпорна на гравитацију.

Водопад на Фарским острвима, Магнетно брдо (налази се дуж државног ауто-пута Лех-Каргил-Балтик у Индији, Магична брана Хувер, мистериозно место Санта Круз (ова необична локација налази се у шуми недалеко од истоименог града у САД) и гравитациона аномалија на Радану (Србија).

Мештани села Ивање на планини Радан у јужној Србији збуњени су необичном природном појавом коју су стручњаци назвали „ гравитациона аномалија”, али која још нема потпуно научно објашњење.

„Овде сигурно постоји необичан феномен. Вода тече узбрдо у дужини од око 250 метара, а угашен и откочен аутомобил такође се креће узбрдо. Могао сам да закључим да се ради о поремећају магнетизма, то је гравитациона аномалија и са сигурношћу се тако за сада може прихватити”, сматра професор на београдском Природно- математичком факултету Миливоје Маћејка.

(Извор Спутњик)

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

  • Šta je gore, a šta je dole određeno je gravitacijom zemlje, a nečijom slobodnom procenom. Ako voda teče prema gore, to „gore“ je dole.
    Velika dečačka ljubav prema časopisu Galaksija je učinila da se obradujem na vest o formiranju online izdanja Nove Galaksije i odmah sam galaksijanova.rs dodao u svoj RSS feed. Međutim, u više navrata sam na ovom sajtu pročitao članke sumnjivog naučnog utemeljenja. Ovaj je prevršio svaku meru. Ako postoji neka „anomalija koja se sa sigurnošću može prihvatiti“, jeste da u Novoj Galaksiji, koja pretenduje da bude naučni magazin, ima manjka nauke. Brišem vas sa RSS.

Оставите коментар