TAKNUTO ĆAKNUTO

SUNĐER KOCKALONE GEJ

386 pregleda

Dečiji američki kanal Nikelodijan je na svom zvaničnom Tviter profilu objavio fotografiju troje likova koji se pojavljuju u serijama emitovanim na njihovom kanalu i napisao kako slave Mesec ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.Ono što je zbunilo ljude je što je jedan od likova na fotografijama i Sunđer Bob, i korisnici Tvitera su zaključili da nam Nikelodijan poručuje da je ovaj blesavi junak gej.

Fanovi crtanog filma, koji je počeo s emitovanjem 1999. godine, odavno sumnjaju kako je glavni lik homoseksualac.U jednoj epizodi koja je prikazana 2002. godine, Sunđer Bob i njegov najbolji prijatelj Patrik postaju roditelji napuštenoj školjki, stvarajući aluzije na gej par koji usvaja dete.

Ipak, kreator crtanog filma, Steven Hilenberg, koji je preminuo pre dve godine, isticao je da Sunđer Bob nije gej, ali da jeste član LGBTQ+ zajednice zato što je aseksualan. Aseksualnost takođe pripada LGBTG+ zajednici.Nikad nismo planirali da on bude gej. Mislim da je on aseksualan. Samo se trudimo da serija bude duhovita, a orijentacija nema nikakve veze sa ovim crtanim filmom”, rekao je još 2005. godine, pišu strani mediji.

(Izvor B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar