TAKNUTO ĆAKNUTO

NEMA KO DA GURA

576 pregleda
seks-1

Ima li orgazma u kosmosu? Saznaćemo tek kada se otisne dvoje prvih sekstronauta. Ali postoji nekoliko razloga zašto to neće biti tako jednostavno izvodljivo kao što je na Zemlji. Službeno još nije zabeleženo da su to jedan jedini put astronauti uradili, a glavna smetnja je nedostatak gravitacije.

Već dugo kruže glasine, ali su ih i ruska i američka svemirska agencija porekle. Iako NASA, verovatno, nije izričito zabranila seks, postoje tzv. pravila ponašanja u kojima se navode veze od poverenja i profesionalni standardi. Istovremeno se bračnim parovima ne dozvoljava da zajedno lete.

Na Univerzitetu Makgil u Montrrealu detaljno su proučavali seks u kosmosu i navode da je glavna prepreka kako ostati u blizini, s obzirom da nema gravitacije koja partnere gura jednog na drugog.

Druga nevolja je kako izbeći da glavom ne udare u nešto, jer nema gravitacije koja bi ih sprečila da ne odlebde nakon svakog pokreta.

Nepostojanje gravitacije ne deluje samo na fizičke kretnje, već može izazvati smetnje u organizmu tako što utiče na cirkulaciju krvi, a to otežava erekciju kod muškarca. Nema sile koja bi vukla krv u donje delove tela, pa ona odlazi u prsa i glavu. Uato astronauti imaju naduta lica i nabrekle žile u vratu.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar